Daily Archives: July 14, 2011

You are browsing the site archives by date.

Waarom ik een probleem heb met Mobistar

Vandaag 14 juli 2011 krijg ik een brief in de bus van Mobistar, waarin het volgende staat:

Geachte Klant,

Mobistar wil je graag belonen voor je trouw! Dankzij je contractverlenging van 24 maanden, geniet je voortaan:

- elke maand 40 uur om naar Mobistar-nummers te bellen. Deze gratis minuten zijn geldig in het weekend en op feestdagen. Je ontvangt dit voordeel gedurende 24 maanden.

PS: Indien de Overeenkomst op afstand wordt afgesloten: de consument heeft het recht aan de verkoper mee te delen dat hij afziet van de aankoop, zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief binnen de veertien kalender dagen vanaf de dag die volgt op de levering van het product of op het sluiten van de dienstenovereenkomst.

Ik kwam compleet uit de lucht gevallen. Contractverlenging van 24 maanden? Lees ik dat wel goed? Blijkbaar wel. Dan maar bellen met de klantendienst. Eerst 15 minuten on-hold gehangen bij de rubriek ‘denkt u erover om uw abonnement stop te zeggen’. Krijg ik daar een oudere dame aan de telefoon die me het volgende weet te vertellen. Ik heb 1 juli 2011 telefonisch contact gehad met iemand van Mobistar en die heeft mij een abonnement aangeboden en ik heb gezegd dat het goed is en ingetekend voor 24 maanden. Ik weet helemaal van niets, dus zei dat ook zo tegen die mevrouw. Die zei dat het niet aan Mobistar kan liggen, maar dat ik wel degelijk ja heb ik gezegd voor een verlenging van mijn abonnement. Daarmee was voor haar de kous af en ze wenste me nog een prettige avond toe.

Morgen zeg ik mijn abonnement op met aangetekend schrijven. Ik heb genoeg van die prutsers in Brussel:

  • ze zijn niet vriendelijk
  • als ik technische storing heb, krijg ik geen gehoor bij de technische dienst
  • ze smeren mij een verlenging aan waar ik niet om gevraagd heb
  • José van de helpdesk beweert dat ik lieg over de verlenging

disclaimer: Dit is mijn eigen mening en in geen geval die van mijn werkgever.