Monthly Archives: March 2011

You are browsing the site archives by month.

Verslag team skills management

Voorbije zaterdag heb ik een opleiding ‘team skills management‘ gevolgd van JCI Gent. Van ‘smorgens tot ‘savonds kon ik, in het bijzijn van 11 andere ge├»nteresseerden, een uiteenzetting krijgen over de verschillende teamrollen die er bestaan. Het deed me denken aan de MBTI sessie die we een tijd terug met Netlash hebben gedaan, maar dan met andere types, gebaseerd op de studies van Dr. Meredith Belbin. Op zich een interessante kijk op de verschillende rollen binnen een team, maar niets nieuw onder de zon. De praktijkoefeningen waren leuk, maar zouden een stuk interessanter zijn bij mensen die effectief in een professionele omgeving moeten samenwerken.

Mijn conclusie is twee-ledig. Enerzijds leert het dat iedereen een verschillend type of meedere types is en dat je, indien je hiermee rekening houdt, beter kan samenwerken. Je kan hierdoor ook een betere team setup maken als je personen enigszins probeert in te schatten op die manier. Anderzijds, leert de realiteit in het bedrijfsleven echter dat als er een nieuwe werknemer nodig is; dat we iemand laten starten als hij/zij aan de vereisten voor de functie voldoet. Of die persoon dan geschikt is om samen te werken met de anderen in dat team waarin hij/zij terechtkomt en een gebalanceerd geheel te vormen, dat wordt in het midden gelaten. De grootte en visie van de organisatie zal natuurlijk een rol spelen.

Voor de rest niets dan lovende woorden voor de organisatoren en in het bijzonder de sprekers waaronder Guy De Veth.

Digicorder scart

Note to self: Als je een digicorder hebt die aangesloten is met een scart kabel, dan moet je opletten dat je de dpi niet te hoog instelt. Doe je dit wel dan kan je niet langer aan je menu’s. Resetten helpt niet, je moet back + > drukken op je digicorder zelf om dit te resetten.